Telefon: +36 70 545 7248

Információk

Gyakran felmerülő kérdésekre válaszul:

  Termékeink anyaga: sárgaréz öntvény, illetve félgyártmány (rúd, huzal, lemez, szalag), melyeket partnercégeinktől szerezzük be.

  Nikkelezett termékek: ebben az esetben a sárgaréz készáru van galvanizálva. Ez egy plusz eljárás, ezért ez drágább. Sokan összetévesztik a rozsdamentes acéllal, amivel annyi a közös vonásuk, hogy a nikkelezett réz sem rozsdásodik :), viszont fokozott igénybevételnél kophat a bevonat. Ezzel sajnos számolni kell.  Tehát a nikkelezett veret nem erősebb, mint a sárgaréz. A nikkel bevonat csupán esztétikai funkciót lát el, amennyiben az "ezüst" szín a kívánatos. Nem utolsó sorban a nikkelezett veretet könnyebb tisztán tartani.

  Nikkelezett csatok: pár típus kivételével  rozsdamentes acél csatpecket (csatnyelvet) használok. Erősebb, jobban bírja az igénybevételt. Akár sárgaréz csatokat is fel lehet szerelni rozsdamentes pecekkel.

  Vereték garnitúra: garnitúra árat nem szívesen adok meg, mert majdnem minden szíjgyártó picit másképp csinálja, mást használ fel, más méretű csatokkal dolgozik. Egyeztetés után természetesen csinálunk egy komplett árajánlatot a kiválasztott szerszámveret garnitúrára.

  Egyedi veretek: lehetőség van egyedi veret megvalósítására, de ez egy picit hosszadalmasabb folyamat. Az öntés minta alapján történik, ha ez nincs, akkor valami úton-módon készíteni kell egyet. Ha rendelkezésre áll a mintapéldány, akkor szerencsés esetben egyből fel lehet használni az öntéshez, de sokszor alakítani kell rajta. Új veret készítésénél még fontos megemlítenem, hogy pár darabot igen gazdaságtalan legyártani. Érdemes minimum 20-50 darabos mennyiségben gondolkodni.